Retrieve

Some of the articles published on the site of "Meat Industry", closed to public viewing.

To view these articles is equal to 90 rubles, you can make payments by any method convenient for you:

Subscribe to journal

АВТОРЫ: Канд. техн. наук О. К. Деревицкая, канд. техн.наук А. С. Дыдыкин, Н. Е. Солдатова, канд. техн. наук М. А. Асланова ФГБНУ «ФНЦ пищевых систем им. В.М. Горбатова» РАН Gorbatov Research Center for Food Systems

Значительную часть времени дети пребывают в образовательных учреждениях, поэтому большое внимание необходимо уделять вопросам школьного питания. Рацион должен не только удовлетворять физиологические потребности растущего организма в пищевых веществах и энергии, но и способствовать защите молодого организма от неблагопри- ятных условий окружающей среды, а также выполнять профилактические функции. По- этому целесообразно составление рациона с максимальным использованием специализированных детских пищевых продуктов, в том числе обогащенных незаменимыми макро- и микронутриентами. Для создания комплексной системы школь- ного питания необходимо предусмотреть расширение выпуска специализированных продуктов из мяса для детского питания по государственным стандартам на предприятиях пищевой промышленности во всех регионах РФ. В ФГБНУ «ФНЦ пищевых систем им. В.М. Горбатова» РАН разработан широкий ассортимент специализированных мясных продуктов для использования в системе общественного питания, включая мясо и субпродукты, полуфабрикаты кусковые и рубленые, полуфабрикаты в тесте. Применение специализированных мясных продуктов в рационах питания детей в организованных коллективах поможет скорректировать рацион по макро- и микронутриентному составу.

Specialized meat products in the school nutrition system

A significant part of the time, children stay in educational institutions, so much attention should be paid to school nutrition. The diet should not only meet the physiological needs of the growing body in nutrients and energy, but also contribute to the protection of the young body from adverse environmental conditions, as well as perform preventive functions. Therefore, it is advisable to prepare a diet with the maximum use of specialized children's food products, including those enriched with essential macro- and micronutrients. To create a comprehensive school nutrition system, it is necessary to provide for the expansion of the production of specialized meat products for baby food according to state standards at food industry enterprises in all regions of the Russian Federation. The V. M. Gorbatov Federal Research Center for Food Systems has developed a wide range of specialized meat products for use in the public catering system, including meat and offal, semi-finished products in chunks and chopped, semi-finished products in dough. The use of specialized meat products in the diets of children in organized groups will help to adjust the diet according to the macro- and micronutrient composition.

Вы здесь: ГлавнаяArticlesSpecialized meat products in the school nutrition system