Retrieve

Some of the articles published on the site of "Meat Industry", closed to public viewing.

To view these articles is equal to 90 rubles, you can make payments by any method convenient for you:

Subscribe to journal

АВТОРЫ: Канд. биол. Наук М.И. Бабурина, канд. техн. наук Л.В. Федулова, канд. техн. наук К.Р. Василевская ФГБНУ «ФНЦ пищевых систем им. В.М. Горбатова» РАН Gorbatov Research Center for Food Systems Д-р хим. наук, проф. А.Н. Иванкин, А.С. Кулезнев НИУ МГТУ им. Н.Э. Баумана Bauman Moscow State Technical University

В статье приведены результаты исследования технологии получения кормовых добавок из высокодиспергированной костной ткани сельскохозяйственных животных путем фер- ментативной обработки. Установлено, что введение разработанного кормового продукта в кормовой рацион животных в количестве до 50 % от общего белка, способствует равномерному увеличению привеса экспериментальных крыс в течение всего срока наблюдения. Общий привес у опытных животных, потреблявших исследуемую кормовую добавку, составил до 65 %. Опытный образец имел высокую биологическую ценность — до 69,4 %, что может быть перспективным для получения биологически полноценных кормов сельскохозяйственных животных

Feeding additive based on animal bone tissue

The article presents the results of the study of the technology for producing feed additives from highly dispersed bone tissue of farm animals by enzymatic processing. It has been established that the introduction of the developed feed product into the feed ration of animals in the amount of up to 50% of the total pro-tein promotes a uniform increase in the weight gain of the experimental rats during the entire observation period. The total weight gain in the experimental animals that consumed the feed additive under investigation was up to 65%. The experimental sample had the high biological value — up to 69.4 %, which can be promising for producing biologically complete feed for farm animals.

Вы здесь: ГлавнаяArticlesFeeding additive based on animal bone tissue