Some of the articles published on the site of "Meat Industry", closed to public viewing.
To view these articles is equal to 90 rubles, you can make payments by any method convenient for you:
Subscribe to ‘Meat Industry’ Journal to stay on top of the current developments affecting your business and to keep up to date on the latest research, analysis and newskeep up to date on the latest research, analysis and news:
Company
individual
АВТОРЫ: Канд. с.-х. наук А.Н. Бетин, канд с.-х. наук А.И.Фролов ФГБНУ Всероссийский научно-исследовательский институт использования техники и нефтепродуктов в сельском хозяйстве (ФГБНУ ВНИИТиН), г. Тамбов
КЛЮЧЕВЫЕ СЛОВА: цыплята-бройлеры, кормовая добавка Элен Ойл Д, продуктивность, мясные качества
АННОТАЦИЯ: По результатам научно-производственного опыта в статье приведены данные по влиянию кормовой добавки Элен Ойл Д на мясную продуктивность цыплят-бройлеров. Установлено, что кормовой экстракт Элен Ойл Д обеспечивает повышение продуктивности на 3,45 и 5,09 % и снижение затрат кормов на прирост на 2,3 и 3,2 %. Убойный выход при этом увеличивается на 0,65 и 0,82 % ; депонирование витамина А в печени – на 14,1 и 25,3% повышает увеличивает содержание белка в грудных мышцах опытных групп по сравнению с контрольными на 0,4 и 0,7 %, жира на 0,03 и 0,08 %.
Authors: A. N. Betin, A. I. Frolov Federal state budgetary scientific institution all- Russian research Institute for the use of machinery and petroleum products in agriculture (VNIITIN)
Key words: broiler chickens, feed additive Ellen oil D, productivity, meat quality
Abstract. Based on the results of research and production experience, the article presents data on the effect of feed additive Ellen oil D on the meat productivity of broiler chickens. It was found that the feed extract of Ellen oil D provides an increase in productivity by 3.45 and 5.09 % and a reduction in feed costs for growth by 2.3 and 3.2 %. The slaughter yield increases by 0.65 and 0.82 %, the deposition of vitamin A in the liver-by 14.1 and 25.3%, increases the protein content in the chest muscles of the experimental groups compared to the control groups by 0.4 and 0.7 %, fat by 0.03 and 0.08 %.
Литература
1.Фисинин В.И. Кормление сельскохозяйственной птицы /В.И. Фисинин, И.А.Егоров. Т.Ь.Околелова, Ш.А. Имангулов: Сергиев Посад, 2004.
2.Андрианова Е.Н. Профилактика микотоксикозов в птицеводстве. Сорбенты-проблема выбора. Ж.Эффективное животноводство. ─ 2017. ─ № 8.
3. Методические рекомендации по кормлению сельскохозяйственной птицы./ВНИТИП; Под общей редакцией Фисинина В.И. ─ Сергиев Посад - 2009.