Retrieve

Some of the articles published on the site of "Meat Industry", closed to public viewing.

To view these articles is equal to 90 rubles, you can make payments by any method convenient for you:

Subscribe to journal

АВТОРЫ: Канд.экон.наук, проф. О. Н. Кузнецова Университет ТУРАН, Республика Казахстан, г. Алматы Turan University, Almaty, Kazakhstan Ж. С. Тлеуова Алматинский государственный колледж сервиса и технологий, Казахстан Almaty State Colledge of Service and Technology , Almaty, Kazakhstan

В Республике Казахстан применяется ряд методов планирования продуктивности сель- скохозяйственных животных, например, методы экстраполяции, наименьших квадратов и др. В перспективе для наращивания объемов производства мясных продуктов в стране необходимо увеличить выход мяса с одной головы животного, то есть перейти от экс- тенсивных систем ведения животноводства к интенсивным системам. Производство мяса в Казахстане демонстрирует динамику роста, однако уровень производства 1990 года еще не достигнут. Структура производства и потребления мяса по видам требует совершенствования.

A study of meat productivity of farm animals and meat production in Kazakhstan

A number of methods for planning the productivity of farm animals are used, for example, the extrapolation method, the method of least squares, and others. In the future, to increase the production of meat products in Kazakhstan, it is necessary to increase the yield of meat from one head of an animal, that is, to move from extensive livestock management systems to intensive systems. Meat production in Kazakhstan is showing growth dynamics, but the production level of 1990 has not yet been reached. The structure of production and consumption of meat by type requires improvement.

Вы здесь: ГлавнаяArticles