Some of the articles published on the site of "Meat Industry", closed to public viewing.
To view these articles is equal to 90 rubles, you can make payments by any method convenient for you:
Subscribe to ‘Meat Industry’ Journal to stay on top of the current developments affecting your business and to keep up to date on the latest research, analysis and newskeep up to date on the latest research, analysis and news:
Company
individual
АВТОРЫ: Д-р техн. наук, проф. Л. С. Кудряшов ФГБНУ «ФНЦ пищевых систем им. В. М. Горбатова» РАН Gorbatov Research Center for Food Systems Канд. техн. наук О. А. Кудряшова «Всероссийский научно-исследовательский институт птицеперерабатывающей промышленности» — филиал ФНЦ «ВНИТИП» РАН (ВНИИПП) All-Russian Scientific Research Institute of Poultry Processing Industry — Branch of FSC ARRIPI RAS (VNIIPP) Д-р техн. наук, проф. Г. В. Гуринович ФГБОУ ВО Кемеровский государственный университет Kemerovo State University (KemSU) Д-р техн. наук, проф. С. Л. Тихонов, д-р техн. наук, проф. Н. В. Тихонова Уральский государственный экономический университет Ural State Economic University
Изучено влияние автолиза на изменение цветовых характеристик NOR-, PSE- и DFD-мяса. Исследования показали, что цветовые различия между таким мясом в течение трех суток послеубойного хранения мяса при 0-4 °С обусловлены в основном структурными изменениями белковых макромолекул. При этом анализ спектральных кривых показал, что окислительные изменения гемовых пигментов мяса на этом этапе автолиза незначительны.
The effect of autolysis on changes in the color characteristics of NOR, PSE, and DFD meat was studied. Studies have shown that the color differences between PSE, NOR and DFD meat during three days of post-slaughter meat storage at 0-4 °C are mainly due to structural changes in protein macromolecules. At the same time, the analysis of the spectral curves showed that the oxidative changes in the heme pigments of meat at this stage of autolysis were insignificant.