Some of the articles published on the site of "Meat Industry", closed to public viewing.
To view these articles is equal to 90 rubles, you can make payments by any method convenient for you:
Subscribe to ‘Meat Industry’ Journal to stay on top of the current developments affecting your business and to keep up to date on the latest research, analysis and newskeep up to date on the latest research, analysis and news:
Company
individual
АВТОРЫ: Др. техн. наук Дибирасулаев М. А., чл.- корр. РАН канд. техн. наук Дибирасулаев Д. М., Донецких А. Г. ВНИХИ — филиал ФГБНУ «ФНЦ пищевых систем им. В.М. Горбатова» РАН All-Russian Scientific Research Institute of Refrigeration Industry (VNIKHI) — Branch of FGBNU» V.M. Gorbatov Research Center for Food Systems» Др. техн. наук, проф. Кудряшов Л. С. ФГБНУ «ФНЦ пищевых систем им. В. М. Горбатова» РАН Gorbatov Reseach Center for Food Systems
Показано, что для стабилизации температурных режимов охлаждения бескостных мелкокусковых полуфабрикатов из свинины целесообразно использовать технические системы с внутриконтурным расположением испарителя. Установлено, что хранение таких полуфабрикатов, упакованных в вакууме, при субкриоскопической температуре увеличивает продолжительность их хранения в 1,4 раза по сравнению с хранением при температуре 2 °С. Результаты исследований изменения кислоного и пероксидного чисел жировой части полуфабрикатов во время хранения при температуре минус 2 °С свидетельствуют о торможении гидролитических и окислительных процессов по сравнению с хранением при температуре 2 °С.
The paper shows the expedience of using technical systems with the intra-contour location of the evaporator to stabilize temperature regimes of chilling boneless pork semi-finished products in small pieces. It was established that storage of such vacuum-packed semi-finished products at the sub-cryoscopic temperature increases their storage duration by 1.4 times compared to storage at a temperature of 2 °С. The results of the study on changes in the acid and peroxide values in the fatty part of the semifinished products during storage at a temperature of -2оС indicate retardation of the hydrolytic and oxidative processes compared to storage at a temperature of 2 °С