Retrieve

Some of the articles published on the site of "Meat Industry", closed to public viewing.

To view these articles is equal to 90 rubles, you can make payments by any method convenient for you:

Subscribe to journal

АВТОРЫ: Д-р. техн. наук, проф. О. Н. Красуля, С. А. Мякинина, канд. с.-х. наук, доц. Е. В. Казакова Российский государственный аграрный университет — Московская сельскохозяйственная академия имени К. А. Тимирязева Russian State Agrarian University — Moscow Timiryazev Agricultural Academy Ю. А. Шумский, руководитель проекта ООО «АРиВА» «ARIVA» Ltd

Сотрудниками РГАУ-МСХА имени К. А. Тимирязева совместно со специалистами компании «АРиВА» разработана технология паштета из свиной печени с применением ультразвукового кавитационного воздействия на жидкие пищевые среды. Эта технология предусматривает включение в рецептуру продукта вкусоароматических пищевых добавок. Проведены физико-химические и органолептические исследования опытных образцов паштета в лабораторных условиях и в условиях реального производства. Доказана возможность комбинированного использования ультразвуковой кавитации для снижения степени горечи свиной печени и вкусоароматических добавок с целью получения паштета с высокими потребительскими характеристиками.

Development of the combined technology of pork liver pate

A technology of pate from pork liver with the application of ultrasonic cavitation treatment of liquid food media has been developed by the Russian State Agrarian University — Moscow Timiryazev Agricultural Academy in collaboration with the company «ARIVA». This technology envisages introduction of flavor-aromatic food additives into the product recipe. Physico-chemical and organoleptic analyses of experimental pâté samples were carried out in the laboratory conditions and in the conditions of real produc-tion. The article proves the possibility of the combined use of ultrasonic cavitation to reduce the bitterness degree of pork liver and flavor-aromatic food additives to obtain a pate with high consumer characteristics.

Вы здесь: ГлавнаяArticles