Some of the articles published on the site of "Meat Industry", closed to public viewing.
To view these articles is equal to 90 rubles, you can make payments by any method convenient for you:
Subscribe to ‘Meat Industry’ Journal to stay on top of the current developments affecting your business and to keep up to date on the latest research, analysis and newskeep up to date on the latest research, analysis and news:
Company
individual
АВТОРЫ: Мария Фернанда Хименес инженер по пищевым продуктам и биотехнологии, Мексика Канд. техн. наук Сергей Вербицкий Институт продовольственных ресурсов НААН, Украина
КЛЮЧЕВЫЕ СЛОВА: Мясное сырье, морозильное хранение, размораживание, дефростация, микроволновая дефростация, высокочастотная дефростация
АННОТАЦИЯ: Широкое распространение морозильного хранения мясного сырья требует применения эффективных и экономичных методов его размораживания (дефростации). В статье приведены сведения о физических основах этого процесса, а также рациональных способов его осуществления в практике мясной промышленности. Описаны традиционные, а также современные физические методы дефростации мясного сырья (микроволновой, высокочастотный), отмечены присущие им достоинства и недостатки.
Key words: Meat raw materials, frozen storage, thawing, defrostation, microwave defrostation, highfrequency defrostation.
Abstract. The wide use of frozen storage of meat rawmaterials requires the application of efficient and costeffective methods for their thawing (defrostation). The paper presents the information about the physical foundations of this process, as well as rational methods for its implementation in the practice of the meat industry. The traditional as well as modern physical methods of meat raw material defrostation (microwave, highfrequency) are described, their advantages and disadvantages are highlighted.