Retrieve

Some of the articles published on the site of "Meat Industry", closed to public viewing.

To view these articles is equal to 90 rubles, you can make payments by any method convenient for you:

Subscribe to journal

АВТОРЫ: Гиро Т. М., Петрова О. Н.

АННОТАЦИЯ: Настоящее исследование посвящено оценке влияния на пищевую ценность замороженных мясных полуфабрикатов (при использовании в их рецептуре нетрадиционного сырья), как источника растительного белка и других полезных для здоровья человека пищевых нутриентов. В качестве такого сырья был рассмотрен малоизученный сорт масличного льна «Итиль» селекции саратовских ученых. Изучены показатели безопасности, химический состав льняного семени и влияние добавления полуобезжиренной льняной муки на потребительские свойства полуфабриката «Пельмени замороженные».

Using flaxseed flour in the technology of dumplings DOI: 10.37861/2618-8252-2022-01-32-36

Authors: Giro T. M., Petrova O .N.

Abstract. The present study is devoted to the assessment of the impact on the nutritional value of frozen meat semi­finished products with the use of nontraditional raw materials in their formulations as a source of vegetable protein and other nutrients useful for human health. The little­studied variety of oilseed flax «Itil» selected by the Saratov scientists was considered as such raw material. The safety indicators and chemical composition of flaxseed, as well as the effect of the addition of semi­defatted flaxseed flour on the consumer properties of the semi­finished product «Frozen Dumplings» were studied.

Вы здесь: ГлавнаяArticles