Retrieve

Some of the articles published on the site of "Meat Industry", closed to public viewing.

To view these articles is equal to 90 rubles, you can make payments by any method convenient for you:

Subscribe to journal

АВТОРЫ: Иванкин А. Н., Бабурина М. И., Горбунова Н. А.

Представлены результаты исследования процесса ферментативной переработки слизистой оболочки тонкого отдела кишечника свиней в присутствии протеолитического ферментного препарата «Протепсин». Показано, что в зависимости от времени обработки и других технологических параметров имеется возможность получения гепариноидов с удельной биологичес кой активностью 60-150 гепариновых ЕД/мг. Подтверждена зависимость активности и молекулярных масс выделенных веществ. Полученный продукт может быть использован в медицине и косметологии, а также в качестве полупродукта для очистки по действующей ионообменной технологии получения фармакопейной субстанции гепарина.

Heparinoid production from animal raw materials

Authors: Ivankin A.N., Baburina M.I., Gorbunova N.A.

The results of the study of the process of enzymatic processing of the mucous membrane of the small intestine of pigs in the presence of the proteolytic enzyme preparation "Protepsin" are presented. It has been shown that, depending on the processing time and other technological parameters, it is possible to obtain heparinoids with a specific biological activity of 60-150 heparin units/mg. The dependence of the activity and molecular weights of the isolated substances was confirmed. The resulting product can be used in medicine and cosmetology, as well as an intermediate for purification according to the current ion-exchange technology for obtaining the pharmacopoeial substance of heparin.

Вы здесь: ГлавнаяArticles