Some of the articles published on the site of "Meat Industry", closed to public viewing.
To view these articles is equal to 90 rubles, you can make payments by any method convenient for you:
Subscribe to ‘Meat Industry’ Journal to stay on top of the current developments affecting your business and to keep up to date on the latest research, analysis and newskeep up to date on the latest research, analysis and news:
Company
individual
АВТОРЫ: 28 Еманов С. Н., Корж А. П.
АННОТАЦИЯ: Основной тенденцией пролонгирования сроков хранения мясных продуктов является применение консервантов. В статье рассмотрены аспекты применения биоконсерванта низин и альтернативных высокотехнологичных пищевых ингредиентов. Приведен обзор зарубежных научных исследований, доказывающих эффективность применения природных бактериоцинов (низина, энтероцина, реутерина и др.), а также их бактерицидное и бактериостатическое воздействие на релаксацию роста и развития «ассоциации микроорганизмов порчи» мясных продуктов. Показана эффективность инновационных пищевых ингредиентов, разработанных технологами Группы компаний «Форест», обеспечивающих продление сроков хранения готовых мясных продуктов.
Authors: Emanov S.N., Korzh A.P.
Abstract. The main trend in prolonging the shelf life of meat products is the use of preservatives. The article discusses aspects of the use of lowlands biopreservative and alternative high-tech food ingredients. A review of foreign scientific studies proving the effectiveness of the use of natural bacteriocins (nisin, enterocin, reuterin, etc.), as well as their bactericidal and bacteriostatic effects on the relaxation of growth and development of the "association of spoilage microorganisms" of meat products is given. The effectiveness of innovative food ingredients developed by technologists of the Forest Group of Companies, which provide an extension of the shelf life of finished meat products, is shown.