Retrieve

Some of the articles published on the site of "Meat Industry", closed to public viewing.

To view these articles is equal to 90 rubles, you can make payments by any method convenient for you:

Subscribe to journal

АВТОРЫ: 48 Сухов М. А., Гиро Т. М., Анисимов А. В.

АННОТАЦИЯ: В исследовании сыровяленых мясных джерок, обогащённых пчелиной пергой методом случайного баланса, проведен отбор наиболее значимых факторов, которые влияют на конечную влажность: толщина ломтиков, температура сушки, исходная влажность сырья. Реализована матрица планирования, проведен статистический анализ полученных результатов с помощью программы Statistica 10.0. Получена математическая модель технологического процесса сушки представленных мясных джерок. Определены оптимальные режимные параметры: при исходной высокой влажности мясного сырья 70±2 % — параметр оптимизации — конечная влажность продукта достигает оптимальных значений 15-15,5 % при минимальной толщине ломтиков в 1 мм и максимальной температуре сушильного агента (воздуха) 48 °С.

Experimental planning of drying for enriched jerky from poultry meat.

Authors: Sukhov M.A., Giro T.M., Anisimov A.V.

Abstract. In the study of dry-cured meat jerks enriched with bee pollen by the random balance method, the selection of the most significant factors that affect the final moisture content was carried out: the thickness of the slices, the drying temperature, the initial moisture content of the raw material. A planning matrix has been implemented, and a statistical analysis of the results obtained using the Statistica 10.0 program has been carried out. A mathematical model of the technological process of drying the presented meat jerks has been obtained. The optimal operating parameters were determined: at the initial high moisture content of meat raw materials of 70 ± 2% - the optimization parameter - the final moisture content of the product reaches optimal values of 15-15.5% with a minimum slice thickness of 1 mm and a maximum temperature of the drying agent (air) of 48 °C.

Вы здесь: ГлавнаяArticles