Retrieve

Some of the articles published on the site of "Meat Industry", closed to public viewing.

To view these articles is equal to 90 rubles, you can make payments by any method convenient for you:

Subscribe to journal

АВТОРЫ: Никифоров Л. Л.

АННОТАЦИЯ: На предприятиях мясной отрасли образуются органические отходы, утилизация, размещение и переработка которых вызывает значительные трудности. Поэтому из санитарно-гигиенических и экологических соображений следует принимать определённые меры. Так на ряде предприятий целесообразна переработка таких отходов в биореакторах методом анаэробного сбраживания. В результате осуществления такого метода образуется биогаз, который можно использовать для нагрева воды и для получения электроэнергии. Кроме того, возможна выработка эффективных удобрений. Анализ способов утилизации отходов говорит о целесообразности использования анаэробного сбраживания.

Ключевые слова: Вторичные ресурсы; рациональное использование отходов; биоэнергетическая установка; анаэробное сбраживание; биогаз.

Processing of organic waste.

Authors: Nikiforov L.L.

Abstract. Organic waste is generated at meat industry enterprises, the disposal, placement and processing of which causes significant difficulties. Therefore, certain measures should be taken for sanitary, hygienic and environmental reasons. Thus, in a number of enterprises, it is advisable to process such waste in bioreactors by anaerobic digestion. As a result of this method, biogas is formed, which can be used to heat water and to generate electricity. In addition, it is possible to produce effective fertilizers. The analysis of waste disposal methods suggests the expediency of using anaerobic digestion.

Keywords: Secondary resources, rational use of waste, bioenergy unit, anaerobic fermentation, biogas.

Вы здесь: ГлавнаяArticles