Retrieve

Some of the articles published on the site of "Meat Industry", closed to public viewing.

To view these articles is equal to 90 rubles, you can make payments by any method convenient for you:

Subscribe to journal

АВТОРЫ: Клименкова А. Ю., Стефанова И. Л.

АННОТАЦИЯ: В статье обоснованы перспективы разработки специализированных продуктов питания для спортсменов. Акцентировано внимание на разработке мясо-яичных продуктов привычного внешнего вида и органолептических характеристик для внесения в персонифицированный рацион питания. Приведены данные о перспективности использования коагулированного яичного белка при разработке широкого ассортимента продуктов. Представлены результаты разработки мясо-яичных композиций для создания продуктов спортивного питания. Обосновано использование сухого коагулированного яичного белка в качестве обогащающего компонента.

Ключевые слова: питание спортсменов, мясо-яичные продукты, коагулированный яичный белок, сухой коагулированный яичный белок, эссенциальные нутриенты, обогащение

Authors: Klimenkova A.Yu., Stefanova I.L.

Abstract. The paper substantiates prospects of the development of specialized food products for athletes. Special attention is drawn to the development of meat-and-egg products with the conventional appearance and sensory characteristics for introduction to a personalized diet. Data on the prospects of using coagulated egg protein in the design of a wide range of products are given. The results of the development of meat-and-egg compositions for creation of sports nutrition products are presented. The use of dry coagulated egg protein as an enrichment component is justified.

Keywords: nutrition of athletes, meat-and-egg products, coagulated egg protein, dry coagulated egg protein, essential nutrients, enrichment.

Вы здесь: ГлавнаяArticles