Retrieve

Some of the articles published on the site of "Meat Industry", closed to public viewing.

To view these articles is equal to 90 rubles, you can make payments by any method convenient for you:

Subscribe to journal

АВТОРЫ: Канд. техн. наук С. Б. Вербицкий, д-р. с.-х. наук Е. В. Копылова Институт продовольственных ресурсов НААН (ИПР НААН), г. Киев Канд. техн. наук Н. Ф. Усатенко

КЛЮЧЕВЫЕ СЛОВА: Охотничий промысел, дикие животные, первичная переработка, разделка туш, лоси, дикие кабаны, медведи.

АННОТАЦИЯ: Рассмотрены вопросы использования диких животных, являющихся предметом охотничьего промысла, в качестве сырьевого ресурса мясного производства. Описаны подходы к нормативному регулированию заготовки и первичной переработки диких животных в разных странах. Дана краткая характеристика способов первичной переработки таких распространенных диких животных, как лоси, дикие кабаны и медведи.

Production of game meat

Authors: S. B. Verbytskyi, E.V. Kopylova Institute of Food Resources of NAAS (IFR NAAS), Kyiv N.F. Usatenko Pereyaslav-Khmelnytsky Hryhoriy Skovoroda State Pedagogical University (PKSPU)

Key words: Hunting, wild animals, primary processing, butchering carcasses, elks, wild boars, bears.

Abstract. The issues of using wild animals, which are the subject of hunting, as a raw material resource for meat production are considered. Approaches to normative regulation of harvesting and primary processing of wild animals in different countries are described. A brief description of the primary processing methods of such wide-spread wild animals as elks, wild boars and bears is give

Литература

1. D. Michael Hughes. Meat processor’s view of game ranching for meat production in the Hill Country. Wildlife Management Handbook V-A 17.

2. Ramona Hörmann. Dam-, Rot-, und Sikawild in Gehegen — eine Zusammenfassung fleischhygienerechtlicher sowie unmittelbar angrenzender Vorschriften bezüglich Haltung, Gesundheitsüberwachung und Schlachtung. Ludwig-Maximilians-Universität München, 2005.

3. Баранов А. В., Джурович В. М., Соколов Н. В. Достижения и задачи по одомашниванию лося. Минское: ФГБНУ «Костромской научно-исследовательский институт сельского хозяйства РАСХН», 2006.

4. Lance E. Gegner. Elk (wapiti) farming. ATTRA Bulletin, May 2001.

5. Verwertung der Jagdbeute Elch. www.alcesalces. com (дата посещения 11.06.2020).

6. Hall J. A slakthus (a slaughterhouse), in northern Sweden, near Aarbrå. http://www.links.

net/vita/trip/scand/sweden/food/elk/slakthus (дата посещения 11.06.2020).

7. Wild boar production. Economic and production information for Saskatchewan producers.

Saskatchewan Agriculture and Food, 2001.

8. Andréa Fernando Marchiori; Pedro Eduardo de Felício. Quality of wild boar meat and commercial

pork. Sci. agric. (Piracicaba, Braz.) v.60 n. 1 Piracicaba ene./mar. 2003.

9. Медведи. http://zookaraganda.narod.ru/beare. html (дата посещения 11.06.2020).

10. Bob Hunter. Skinning bears. Alaska Department of Fish and Game, 2006.

11. Коробейник А. В. Охотничьи самоделки. Ростов-на-Дону, Феникс, 2000, 512 с.

Вы здесь: ГлавнаяArticles