Retrieve

Some of the articles published on the site of "Meat Industry", closed to public viewing.

To view these articles is equal to 90 rubles, you can make payments by any method convenient for you:

Subscribe to journal

АВТОРЫ: А. Т. Бибоев, д-р с.-х. наук, проф. Р. Б. Темираев, д-р с.-х. наук, проф. В. В. Тедтова, д-р с.-х. наук, проф. З. Т. Баева ФГБОУ ВО Северо-Кавказский горно-металлургический институт (государственный технологический университет North-Caucasian Mining and Metallurgical Institute (State Technological University) Д-р с.-х. наук, проф. В. Х. Темираев, канд. с.-х. наук, доц. О. И. Босиева ФГБОУ ВО «Горский государственный аграрный университет» Gorsky State Agrarian University

По представленной в статье схеме проведен сравнительный контроль потребительских качеств мяса молодняка свиней породы ландрас датской селекции (ЛДС) и их помесей разной кровности по крупной белой породе (КБП). Из мяса животных указанной кровности по традиционной рецептуре изготовили несколько образцов блюда «Шашлык из свинины». Лучшими пищевыми свойствами отличался образец III блюда из мяса свиней опытной группы III (7/8 ЛДС х 1/8 КБП): в нем было более низкое содержание цинка, свинца и кадмия. По общей сумме баллов он превзошел контрольный образец.

An effect of breed characteristics on quality of pork and meat products in the technogenic zone

Consumer properties of meat from young Danish Landrace pigs and their hybrids with different proportions of Large White breed were compared according to the scheme presented in the paper. Several samples of the dish “Shashlyk from pork” were prepared from meat of animals with the indicated proportions of Large White breed using the traditional recipe. Sample III prepared from pork of group III (7/8 Landrace х 1/8 Large White breed) showed the best food properties. It had the lowest content of zinc, lead and cadmium and exceeded the control sample by the total score.

Вы здесь: ГлавнаяArticles