Retrieve

Some of the articles published on the site of "Meat Industry", closed to public viewing.

To view these articles is equal to 90 rubles, you can make payments by any method convenient for you:

Subscribe to journal

АВТОРЫ: Канд. биол. наук, доц. И.И. Кцоева ФГБОУ ВО «Горский государственный аграрный университет» Gorsky State Agrarian University

Установлено, что для повышения мясной продуктивности в рационы цыплят-бройле- ров кукурузно-пшенично-подсолнечного типа с субтоксической дозой нитратов следует совместно включать пробиотик провитол в дозе 1250 г/т и витамин С — 500 г/т корма. В указанных дозах эти препараты способствуют повышению мясной продуктивности цыплят-бройлеров и увеличению выхода тушек 1 категории. В частности, у бройлеров опытной группы 3 в образцах грудной мышцы произошло достоверное (Р<0,05) снижение уровня нитратов на 51,82 % и нитритов — на 71,43 % по сравнению с птицей контрольной группы. Сделан вывод, что мясо бройлеров опытной группы 3 обладало более высокими органолептическими показателями по сравнению с контролем.

Efficiency of denitrification increases consumer properties of broiler meat

It was established that the probiotic Provitol at a dose of 1250 g/t and vitamin C at a dose of 500 g/t of feed should be included into the broiler chicken diets of the corn-wheat-sunflower type with a subtoxic dose of nitrates in order to increase meat productivity. In the indicated doses, these preparations contributed to an increase in the meat productivity of broiler chickens and the output of carcasses of the 1st category. A significant (P <0.05) decrease in the level of nitrates by 51.82% and nitrites by 71.43% was observed in the samples of the pectoral muscle from broilers of the 3rd experimental group compared to poultry of the control group. It was concluded that meat from broilers of the 3rd experimental group had higher organoleptic characteristics compared to the control.

Вы здесь: ГлавнаяArticles