Retrieve

Some of the articles published on the site of "Meat Industry", closed to public viewing.

To view these articles is equal to 90 rubles, you can make payments by any method convenient for you:

Subscribe to journal

АВТОРЫ: Д-р биол. наук, проф. С. С. Козак «Всероссийский научно-исследовательский институт птицеперерабатывающей промышленности» — филиал ФНЦ «ВНИТИП» РАН (ВНИИПП) «All-Russian Scientific Research Institute of Poultry Processing Industry» — Branch of FSC ARRTPI RAS (ARSRIPPI) О. Петрунина, специалист по научно-техническим разработкам ООО «Профессиональные Биотехнологии» LLC «Professional Biotechnologies»

Настоящее исследование посвящено оценке влияния смесей с консервирующим действием на стойкость при хранении полуфабрикатов рубленых из мяса птицы. Установлено, что внесение комплексных пищевых добавок Profi Guard Чикен в фарш из мяса птицы обе- спечивает увеличение срока его хранения вследствие торможения процессов микробио- логической порчи, стабильную величину рН и позволяет дольше сохранять свежий цвет фарша в сравнении с контрольными образцами. Лучшие результаты по увеличению сроков хранения фарша (до 14 суток при температуре 1,5±0,5 °С) получены при внесении пищевой добавки Profi Guard Чикен Бак 003 (из расчета 300 г добавки на 100 кг продукта).

The influence of mixes with the preservative effect on storage stability of poultry chopped ready-to-cook products

This study is devoted to evaluation of the influence of mixes with the preservative effect on storage stability of poultry chopped ready-to-cook products. It was established that addition of complex food additives Profi Guard Chicken into minced poultry meat ensures prolongation of its shelf life due to retardation of microbiological spoilage processes, stable pH and gives the possibility to preserve fresh meat color longer compared to the control samples. The best results regarding minced meat storage duration (up to 14 days at a temperature of 1.5±0.5 °C) were obtained when adding food additive Profi Guard Chicken Back 003 in an amount of 300 g of additive per 100 kg of product.

Вы здесь: ГлавнаяArticles