Retrieve

Some of the articles published on the site of "Meat Industry", closed to public viewing.

To view these articles is equal to 90 rubles, you can make payments by any method convenient for you:

Subscribe to journal

АВТОРЫ: 39 Кцоева И. И., Темираев Р. Б., Абаев А. А., Гаппоева В. С.

АННОТАЦИЯ: В процессе хранения зерновые ингредиенты поражаются плесневыми грибками, в том числе Aspergillus flavus и Aspergillus parasiticus. Это приводит к накоплению в зерновых метаболита афлатоксина В1, обладающего ярко выраженным гепатотрофным действием — пищевая и биологическая ценность мяса бройлеров резко снижается. Для устранения этих негативных факторов в корма мясной птицы добавляют антиоксиданты нового поколения. В ходе эксперимента установлено, что введение в рационы цыплят-бройлеров с толерантным уровнем афлатоксина В1 препаратов витамина С в (50 г/т корма) и Молд-Зап (1,5 кг/т корма) обеспечило повышение пищевой и биологической ценности птичьего мяса.

Method for improving nutritional and biological value of broiler meat

Authors: Ktsoeva I.I., Temiraev R.B., Abaev A.A., Gappoeva V.S.

Abstract. During storage, grain ingredients are affected by mold fungi, including Aspergillus flavus and Aspergillus parasiticus. This leads to the accumulation of aflatoxin B1 metabolite in cereals, which has a pronounced hepatotrophic effect - the nutritional and biological value of broiler meat is sharply reduced. To eliminate these negative factors, antioxidants of a new generation are added to poultry feed. During the experiment, it was found that the introduction of vitamin C preparations (50 g/t feed) and Mold-Zap (1.5 kg/t feed) into the diets of broiler chickens with a tolerable level of aflatoxin B1 provided an increase in the nutritional and biological value of poultry meat.

Вы здесь: ГлавнаяArticles