Retrieve

Some of the articles published on the site of "Meat Industry", closed to public viewing.

To view these articles is equal to 90 rubles, you can make payments by any method convenient for you:

Subscribe to journal

АВТОРЫ: 49 Нургалиева Б. М., Саукенова М. М., Белоглазова К. Е., Рысмухамбетова Г. Е., Курако У. М., Асеева Е. Ю.

АННОТАЦИЯ: Настоящее исследование посвящено разработке мясного паштета из конины с добавлением соуса молочного с гуараном. Были выбраны опытные образцы с соотношением паштетной массы к соусу молочному с гуараном — 50:50 и 60:40 и разработаны технология производства их. Установлено, что разработанные паштеты из конины по своим органолептическим, физико-химическим показателям соответствуют требованиям, предъявляемым к паштетам мясным и мясосодержащим (ГОСТ Р 55334-2012). На основании анализа химического состава разработанных мясных паштетов, а именно белковому, жировому и витаминно-минеральному составу, их можно рекомендовать в качестве диетического продукта.

Development of the recipe and technology of meat pates from horse meat with the addition of guarana

Authors: Nurgalieva B.M., Saukenova M.M., Beloglazova K.E., Rysmukhambetova G.E., Kurako U.M., Aseeva E.Yu.

Abstract. The present study is devoted to the development of horsemeat meat pate with the addition of milk sauce with guarana. Experimental samples were selected with a ratio of pate mass to milk sauce with guarana - 50:50 and 60:40 and a technology for their production was developed. It has been established that the developed horsemeat pies in terms of their organoleptic, physico-chemical parameters meet the requirements for meat and meat-containing pies (GOST R 55334-2012). Based on the analysis of the chemical composition of the developed meat pies, namely the protein, fat and vitamin-mineral composition, they can be recommended as a dietary product.

Вы здесь: ГлавнаяArticlesDevelopment of the recipe and technology of meat pates from horse meat with the addition of guarana