Retrieve

Some of the articles published on the site of "Meat Industry", closed to public viewing.

To view these articles is equal to 90 rubles, you can make payments by any method convenient for you:

Subscribe to journal

АВТОРЫ: 42 Владимиров Н. И., Яшкин А. И., Паутова Л. Н.

АННОТАЦИЯ: Для повышения мясной продуктивности и качества мяса молодняка овец западно­сибирской мясной породы в условиях Алтайского края проведены испытания отечественных пробиотических препаратов «Целлобактерин+» и «Плантарум». Установлено, что введение пробиотиков в рацион животных обеспечивает повышение их живой массы на 15­29 %. Туши баранчиков по достижению пятимесячного возраста характеризовались хорошо развитой мускулатурой с подкожным жиром. Применение таких пробиотиков в условиях промышленной технологии способствует повышению убойного выхода на 0,8­3,2 %, содержания белка и жира в мышечной ткани на 1,4­3,3 % и 1,4­2,1 % соответственно.

Slaughter indicators and quality of lamb meat depending on the use of probiotics in the diet

Authors: Vladimirov N.I., Yashkin A.I., Pautova L.N.

Abstract. To increase the meat productivity and quality of meat of young sheep of the West Siberian meat breed in the conditions of the Altai Territory, tests of domestic probiotic preparations "Cellobacterin +" and "Plantarum" were carried out. It has been established that the introduction of probiotics into the diet of animals provides an increase in their live weight by 1529%. Carcasses of rams upon reaching the age of five months were characterized by well-developed muscles with subcutaneous fat. The use of such probiotics under industrial technology conditions increases the slaughter yield by 0.83.2%, the protein and fat content in muscle tissue by 1.43.3% and 1.42.1%, respectively.

Вы здесь: ГлавнаяArticlesSlaughter indicators and quality of lamb meat depending on the use of probiotics in the diet