Retrieve

Some of the articles published on the site of "Meat Industry", closed to public viewing.

To view these articles is equal to 90 rubles, you can make payments by any method convenient for you:

Subscribe to journal

АВТОРЫ: 46 Туаева З. З., Кцоева И. И., Темираев Р. Б., Розовенко М. В.

АННОТАЦИЯ: При хранении комбикормов для птицы из­за нарушений температурного и влажностного режима их зерновые ингредиенты поражаются плесневыми грибками, в том числе рода Fusarium. Следствием этого становится избыточное накопление в составе рационов метаболита Т­2 токсина, приводящего к нарушению процессов пищеварения и ингибированию синтеза белка, что приводит к снижению потребительских свойств птичьего мяса. По результатам проведенного опыта показано, что для устранения этих негативных факторов в состав рационов бройлеров целесообразно включать препарат витамина Е 50 в дозе 100 г/т корма.

Improving quality characteristics of broiler meat

Authors: Tuaeva Z.Z., Ktsoeva I.I., Temiraev R.B., Rozovenko M.V.

Abstract. During storage of compound feed for poultry, due to violations of the temperature and humidity conditions, their grain ingredients are affected by mold fungi, including the Fusarium genus. The consequence of this is the excessive accumulation of the toxin T2 metabolite in the diet, which leads to disruption of digestion processes and inhibition of protein synthesis, which leads to a decrease in the consumer properties of poultry meat. Based on the results of the experiment, it has been shown that in order to eliminate these negative factors, it is advisable to include vitamin E 50 at a dose of 100 g/t of feed in the diet of broilers.

Вы здесь: ГлавнаяArticlesImproving quality characteristics of broiler meat