Some of the articles published on the site of "Meat Industry", closed to public viewing.
To view these articles is equal to 90 rubles, you can make payments by any method convenient for you:
Subscribe to ‘Meat Industry’ Journal to stay on top of the current developments affecting your business and to keep up to date on the latest research, analysis and newskeep up to date on the latest research, analysis and news:
Company
individual
АВТОРЫ: 40 Стефанова И. Л., Клименкова А. Ю., Кропачева Е. В., Мазо В. К.
АННОТАЦИЯ: Широко распространенные алиментарнозависимые заболевания — сахарный диабет 2 типа и метаболический синдром обуславливают актуальность создания технологий продуктов питания для профилактики нарушения метаболизма человека. С этой целью использованы гиполипидемические и кардиопротекторные свойства полифенолов, биодоступность которых можно повысить путем комплексирования их с пищевыми белковыми матрицами. Разработана технология и создан функциональный продукт из яичного белка и клюквенного сока, полученный путем коагуляции. Установлено содержание антоцианинов и их профиль в функциональной пищевой матрице; определены условия сорбции.
Authors: Stefanova I.L., Klimenkova A.Yu., Kropacheva E.V., Mazo V.K.
Abstract. Widespread alimentary-dependent diseases - type 2 diabetes mellitus and metabolic syndrome determine the relevance of creating food technologies for the prevention of human metabolism disorders. For this purpose, the lipid-lowering and cardioprotective properties of polyphenols were used, the bioavailability of which can be increased by complexing them with food protein matrices. A technology has been developed and a functional product made from egg white and cranberry juice, obtained by coagulation, has been created. The content of anthocyanins and their profile in the functional food matrix were established; sorption conditions were determined.