Retrieve

Some of the articles published on the site of "Meat Industry", closed to public viewing.

To view these articles is equal to 90 rubles, you can make payments by any method convenient for you:

Subscribe to journal

АВТОРЫ: 25 Гиро Т. М., Пудовкин Н. А.

АННОТАЦИЯ: В статье дан анализ основных экологических проблем при переработке побочных продуктов животноводства на мясокомбинатах мясохладобойнях. При подготовке статьи были использованы материалы, полученные от российских производителей, осуществляющих убой и переработку сельскохозяйственных животных. Анализ и обобщение экологических проблем позволит повысить эффективность перехода мясоперерабатывающих предприятий на современные доступные технологии. Даны рекомендации, позволяющие сократить эмиссии в окружающую среду, потребление воды, энергии, снизить образование отходов; приведены данные о потенциальном сокращении выбросов, сбросов, образования отходов, потребления ресурсов и повышении энергоэффективности.

Main ecological problems in meat packing plants and refrigerated slaughterhouses in processing of animal husbandry by-products

Authors: Giro T.M., Pudovkin N.A.

Abstract. The article analyzes the main environmental problems in the processing of by-products of animal husbandry at meat processing plants and slaughterhouses. In preparing the article, materials received from Russian producers engaged in the slaughter and processing of farm animals were used. The analysis and generalization of environmental problems will improve the efficiency of the transition of meat processing enterprises to modern affordable technologies. Recommendations are given to reduce emissions into the environment, water and energy consumption, and reduce waste generation; data on the potential reduction of emissions, discharges, waste generation, resource consumption and energy efficiency improvement are presented.

Вы здесь: ГлавнаяArticles